http://www.blt.ro

After-show: Impresii de la piesa de teatru Cafeneaua

2

Am fost ieri, 24 februarie 2010, la piesa de teatru Cafeneaua, care s-a jucat pe scena Palatului Copiilor.

Cafeneaua este o combinatie de drama si comedie, cu 3 personaje: Wally, barbatul al carui vis este sa detina propria afacere, motiv pentru care cumpara cafeneaua aflata undeva in desertul Nevada; Louise, sotia care isi urmeaza barbatul, dar are mereu ceva de reprosat si Janet, vedeta-wannabe, ce poposeste intr-o seara in casa celor 2, in drumul catre Hollywood si mult ravnita celebritate.

Piesa are 3 parti diferite, care surprind viata protagonistilor in 3 momente distincte in timp: in anul 1970 cand acestia sunt abia la inceput si se cunosc, in anul 1990 cand deja mai multe adevaruri incep sa iasa la iveala si in anul 2010, an al deznodamantului.

Dialogurile sunt pline de umor, iar replicile spumoase ale lui Malaele au facut o intreaga sala sa rada cu pofta si sa aplaude cu frenezie minute in sir.

Ca si actori, pe scena ii veti vedea pe : Emilia Popescu, in rolul lui sotiei; Dana Dogaru, in rolul actritei si pe Horatiu Malaele, interpretandu-l pe Wally.

Regia ii apartine tot lui Horatiu Malaele, iar de scenografie s-au ocupat Mihai Madescu si Nina Brumusila.

Comentarii (2)

Cafeneaua este intr-adevar un spectacol pe care ar trebui sa-l vada toata lumea (macar) o data.
Absolut savuros si emotionat in acelasi timp.
Pacat ca acum se joaca la Palatul Copiilor, unde sonorizarea nu este stralucita. Iar daca ai ghinionul sa prinzi locuri la un capat de rand mai aproape de scena, simti din plin ventilatorul din culise. Si auzi cu mare “fidelitate” paraitul discret al boxelor.

[...] Horatiu Malaele e minunat de urmarit pe scena, caci la fel ca si in Cafeneaua isi traieste intens personajul si asta o vede chiar si ochiul (mai) neavizat, precum al [...]

Scrie un comentariu