http://www.blt.ro

Cronica de teatru: 39 de trepte

6

39

Versiunea românească şi regia: Petre Bokor

Scenografia: Nina Brumuşilă

Distributia: Alexandru Jitea, Luminita Erga, Adrian Vancica, Alexandru Mike Gheorghiu

Sambata seara am fost pentru prima data la Teatrul Nottara, la piesa 39 de trepte, care a  fost o mare surpriza, in sensul pozitiv.

Am mers la piesa fara sa stiu nimic despre subiect sau despre actorii pe care urma sa ii vad pe scena si cred ca asa a fost cel mai bine. De altfel despre subiect nici nu ar fi multe de spus: Richard Hannay “se trezeste” intr-o dimineata acuzat pe nedrept de o crima petrecuta in apartamentul sau din Londra, la etajul 1 – cum se specifica insistent in piesa – asa ca pleaca intr-o calatorie in Scotia in speranta ca va gasi dovezile necesare pentru a scapa de acuzatie.

Piesa se desfasoara intr-un ritm alert, actorii sunt tot timpul in miscare, decorul se schimba constant, iar umorul nu e unul de replici, ci mai degraba este vorba de un umor de situatie.

Piesa nu exceleaza la scenariu, insa nici nu se bazeaza pe acesta. Talentul, munca de echipa si chimia existenta intre actori fac deliciul acestei comedii, ce reuseste intr-adevar sa mentina un zambet pe buzele tuturor celor prezenti din sala, care au rasplatit efortul actorilor prin aplauze prelungite.

Asa cum am mai spus la inceput, piesa aceasta a fost cu adevarat o surpriza placuta, ca o gura de aer proaspat ce iti redeschide pofta de a explora senzatii noi.

De ce insa numele de “39 de trepte”?

Va recomand sa mergeti la Teatrul Nottara pentru a afla singuri. Merita cu adevarat investitia de bani si timp.

Comentarii (6)

[...] 39 de  trepte (Teatrul [...]

Buna. Ai putea sa-mi spui si mie cat te-a costat biletul la aceasta piese de teatru? As vrea sa merg si eu. beneficiezi de reducere de student?

Astept raspuns urgent.

Multumesc frumos.

@Andreea: Ma scuzi ca nu ti-am raspuns pana acum, dar comentariul tau ajunsese in SPAM. Iti spun acum: eu pe bilet am platit 26 ron, asta pt ca eracategoria I, adica am stat pe randul 2.

Pentru studenti exista bilete reduse la pretul de 13 ron, insa sunt in numar limitat si in partea din spate a salii si nici nu sunt la toate spectacolele. Asta poti afla direct la casa de bilete si banuiesc ca trebuie sa le cumperi din timp, ca sa apuci biletele la reducere.
Salile de la Nottara sunt insa mici, asa ca si daca stai mai in spate auzi si vezi destul de bine.
Sper sa iti fie de ajutor :)

[...] Va recomand si aceasta piesa, cu aceeasi caldura si incredere cu care v-am recomandat si Sotul Pacalit sau 39 de trepte. [...]

Imi pare rau sa o contarzic pe Raluca,dar piesa a fost o porcarie,nu stiam cum sa ies mai repede.Daca va place umorul tip Pro Tv,nu stiu emisiunile astea umoristice dar in genul ala …cu personaje care se maimutaresc pe scena si cam atat.Piesa amuzanta este ,tot la Nottara :Vacanta in Guadelupa.Bilete se gasesc si cu o zi inainte .

@alex: – iti multumesc pentru comentariu, orice parere este binevenita aici atata timp cat este sustinuta prin argumente.

Cat despre “Vacanta in Guadelupa” am auzit si eu numai de bine, acum chiar ca trebuie sa merg sa o vad.

Scrie un comentariu